Датчик вуглеводневих газів , диму , MQ2 для Arduino

105.00грн.
Немає в наявності
Датчик вуглеводневих газів типу MQ2 з можливістю регулювання порога спрацьовування для Arduino .

Витік газу - це вкрай небезпечна ситуація, особливо в житлових будинках або на виробництві. Даний датчик використовується для своєчасного виявлення і запобігання таких випадків у будинках, промислових і комерційних будівлях, охоронно-пожежних системах, в проектах автоматизації, для сигналізаторів витоку газів, газових детекторів, автоматичного вентиляційного обладнання.
Датчик газу MQ-2 дозволяє виявляти наявність в навколишньому повітрі вуглеводневих газів (пропан, метан, н-бутан), диму (зважені частинки, які є результатом горіння), водню. Датчик можна використовувати для виявлення витоків промислового газу і задимлення.
Даний датчик реагує на появу домішок газу в повітрі. Він зроблений з високоякісного оксиду металу, тому при появі вищеперелічених газів або диму, провідність датчика зростає з ростом концентрації цього газу. При підключенні датчика до Arduino, можна перетворити провідності датчика в сигнал, пропорційний концентрації газу. Коли чутлива поверхня датчика нагрівається до певної температури, атоми кисню абсорбуються поверхнею напівпровідника, насиченого електронами.
Особливістю таких датчиків є те, що вони мають високу чутливість, малий час відгуку, довгий термін служби, стабільність у використанні, просту схему включення.
Для підключення датчик має групу контактів: GND, DOUT, AOUT, VCC. DOUT і AOUT - цифровий та аналоговий виходи сигналу, GND і VCC - підключення живлення.
На зворотному боці датчика знаходиться потенціометр, за допомогою якого можна регулювати поріг спрацьовування.
На платі є чотири монтажних отвори діаметром 3 мм.

Характеристики:

модель: MQ-2;
напруга живлення: 5 В;
аналоговий і дискретний виходи;
настройка порога спрацьовування;
розміри плати: 36 х 22 мм;
габарити: 41 х 22 х 22 мм;
вага: 8 г

Додаткові характеристики аналоговий і дискретний виходи ;
настройка порога спрацьовування
Розміри 41 х 22 х 22 мм
Вага 8 г
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.

!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.