Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU плата + USB

Снято с продажи
Контролер Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU зібраний на мікроконтролері ATmega2560-16AU , призначений для програмування нескладних проектів на мікроконтролерах .

Контролер призначений для програмування автономних мікропроцесорних об'єктів або може підключатися до програмного забезпечення, що виконується на комп'ютері (наприклад, Adobe Flash, Processing, Max/MSP, Pure Data, SuperCollider). Контролер сумісний з усіма платами розширення, розробленими для платформ Uno або Duemilanove.
Для використання контролера потрібно підключити його через USB тип A - USB тип B кабель до USB порту комп'ютера. Альтернативою може послужити підключення зовнішнього блоку живлення або батареї.
Після подачі живлення на контролері повинен загорітися зелений світлодіод, що сигналізує про включення, і мерехтіти помаранчевий, а на комп'ютері відобразиться підключення нового зовнішнього обладнання. Драйверів встановлювати не треба, бо в контролер вшитий завантажувач з драйвером USB COM. Далі встановіть програмне забезпечення Arduino. Через доступні входи-виходи підключіть програмований пристрій і починайте роботу.
Управління контролером здійснюється за допомогою спеціального програмного забезпечення Arduino. Мікроконтролер ATmega2560-16AU поставляється з записаним завантажувачем, що полегшує запис нових програм без використання зовнішніх програматорів, також є можливість не використовувати стандартний завантажувач і запрограмувати мікроконтролер через висновки ICSP (внутрішньосхемне програмування). На платі контролера знаходиться кнопка перезавантаження або перезавантаження RESET.
Вбудований мікроконтролер має 54 цифрових вводів-висновків.
Контролер має можливість підключення послідовної шини, висновки 0 і 1, відповідно Rx, Tx (емулятор RS232). Послідовна шина №1: висновок 19 RX і висновок 18 TX; послідовна шина №2: вивід 17 RX і вивід 16 TX; послідовна шина №3: ​​вивід 15 RX і вивід 14 TX. Виводи використовуються для отримання і передачі даних. Виводи0 і 1 підключені до відповідних виводів мікросхеми послідовної шини ATmega8U2.
Зовнішнє переривання: вивід 2 - переривання 0; вивід 3 - переривання 1; вивід 21 - переривання 2; вивід 20 - переривання 3; вивід 19 - переривання 4; вивід 18 -преривання 5.
Колодка PWM: широтно-імпульсна модуляція виводь 0 - 13. Будь-який з виводів забезпечує ШІМ з роздільною здатністю 8 біт.
Serial Peripheral Interface (SPI) - вивід 50 (MISO), вивід 51 (MOSI), вивід 52 (SCK), вивід 53 (SS). За допомогою даних висновків здійснюється зв'язок SPI. Також висновки SPI можуть бути виведені на блоці ICSP, який сумісний з платформами Uno, Duemilanove і Diecimila. Вбудований світлодіод, підключений до цифрового висновку 13. Якщо значення на виведення має високий потенціал, то світлодіод горить.
Інтерфейс I2C (IIC) Inter-Integrated Circuit: висновок 20 (SDA) висновок 21 (SCL). За допомогою виводів здійснюється зв'язок IIC (TWI). Розташування виводів на платформі Mega не відповідає розташуванню Duemilanove або Diecimila.
Також на контролері встановлено 16 аналогових входів, позначених 0 - 15, кожен дозволом 10 біт (тобто може приймати одна тисяча двадцять чотири різних значення).
Вивід AREF - опорна напруга для аналогових входів.
Вивід Reset - низький рівень сигналу на виводі перезавантажує мікроконтролер. Зазвичай застосовується для підключення кнопки перезавантаження на платі розширення, що закриває доступ до кнопки на самій платі Arduino.
Передбачений інтерфейс ICSP (внутрішньосхемне програмування) для підключення програматора і перепрограмування вбудованого мікроконтролера.
Робота контролера передбачена при живленні плати 5 В. При напрузі живлення нижче 7В, висновок 5V може видавати менше 5В і це може привести до нестабільної роботи. Якщо використовувати напругу вище 12В регулятор напруги може перегрітися і пошкодити контролер. Діапазон напруги живлення 7 - 12В. Зовнішнє живлення контролера може подаватися через блок живлення або від батареї. Провід від батареї підключаються до висновків Gnd і Vin роз'єму живлення.
Роз'єми живлення:

  • VIN - вхід використовується для подачі живлення від зовнішнього джерела;
  • 5V - регульований джерело напруги, що використовується для живлення мікроконтролера і компонентів на платі;
  • 3.3V - напруга на виводі 3,3 В, що генерується вбудованим регулятором на платі. Максимальне споживання струму 50 мА;
  • GND - виводи заземлення.

Характеристики:

модель: Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU;
мікроконтролер ATmega2560;
робоча напруга: 5В;
вхідна напруга (рекомендований): 7 - 11 В;
вхідна напруга (граничне): 6 - 20В;
цифрові входи/виходи: 54 (14 з яких можуть використовуватися як виходи ШІМ);
аналогові входи: 16 шт;
постійний струм через вхід/вихід: 40мА;
постійний струм для виведення 3,3 В: 50мА;
флеш-пам'ять: 256 Кб (ATmega2560-16AU) з яких 8 КБ використовуються для завантажувача;
ОЗУ: 8 Кб;
EEPROM: 4 Кб;
тактова частота: 16 МГц;
габаритні розміри: 108 x 53 х 15 мм.
довжина USB кабелю: 0,5 м;
вага контролера: 36 г;
вага комплекту поставки: 66 г

Комплект поставки:

  • контролер Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU;
  • кабель USB тип A - USB тип B.
Вид Контролери
Додаткові характеристики вхідна напруга ( рекомендований) : 7 - 11 В ;
цифрові входи/виходи : 54 ( 14 з яких можуть використовуватися як виходи ШІМ ) ;
аналогові входи : 16 шт ;
флеш - пам'ять : 256 Кб ;
ОЗУ : 8 Кб ;
EEPROM : 4 Кб ;
тактова частота : 16 МГц
Розміри 108 x 53 x 15 мм
Вага 66 г
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.


!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.