Перехідник USB 2.0 - RS485 TTL FTDI через FT232RL

135.00грн.
В наявності
Перехідник для підключення до USB порту комп'ютера пристроїв з передачею даних по інтерфейсу RS - 485 . Перехідник зібраний на мікросхемі FT232RL . Інтерфейс RS - 485 виконаний у вигляді трьох клем затискачів .

Перехідник USB - RS485 призначений для підключення до USB порту комп'ютера пристроїв, які використовують застарілий послідовний інтерфейс RS485. Всі сучасні модифікації материнських плат і моделі ноутбуків не оснащені інтерфейсом RS485; між тим, пристрої даного стандарту вельми поширені (різного роду промислові пристрої та контролери). Перехідник успішно вирішує завдання взаємодії між різними пристроями, що працюють на інтерфейсі RS485. Підключається пристрій буде мати можливість використовувати функцію «гарячого» підключення до працюючого комп'ютера.
Для використання перехідника потрібно підключити його до USB порту комп'ютера через кабель USB тип A - USB тип B (в комплект поставки не входить). Він повинен визначитися як "USB 2.0 Serial". Якщо цього не відбулося, потрібно встановити драйвера на мікросхему FT232RL. Після підключення живлення на корпусі перехідника повинен спалахнути червоний світлодіод, позначений PW. Також повинні горіти жовті світлодіоди TX і RX. При передачі даних буде блимати світлодіод TX, при прийомі даних - RX.
На корпусі перехідника є чотири клеми, за допомогою яких можна вмикати/вимикати сигнали. Червоний джемпер 5V фактично є вимикачем. За допомогою зеленого джемпера RX і жовтого TX - можна вмикати/вимикати відповідні сигнали інтерфейсу RS485. Білий джемпер GND може вмикати/вимикати загальний провідник.
З перехідником можуть працювати операційні системи: Windows 98/ME/2000/XP/Vista/Win7 (32-bit), Linux, Mac.
Windows 8 (будь-яка) і Windows 7 (64-bit) за інформацією виробника не підтримуються.
Після того, як перехідник готовий до роботи, можна підключати до нього потрібний пристрій (є можливість використовувати функцію «гарячого» підключення до працюючого комп'ютера).
Управління перехідником і пристроєм, який до нього підключено, здійснюється з комп'ютера або ноутбука за допомогою спеціальних програм.
Перехідник USB - RS485 має два інтерфейси для підключення до комп'ютера і для підключення пристрою:

  • інтерфейс USB підтримує специфікації 1.1 і 2.0 і має швидкість передачі даних 0,5-480 Мбіт/с;
  • інтерфейс RS485 виконаний у вигляді трьох клем затискачів, має швидкість передачі даних до 115200 біт/с в залежності від довжини лінії і якості провідників. Позначення клем затискачів «A +» «B-» і «GND».

Живлення перехідника USB - RS485 здійснюватися від USB порту комп'ютера з напругою 5 В, додаткового живлення не потрібно.

Характеристики:

перехідник зібраний на мікросхемі: FT232RL;
підтримка операційних систем: Windows 98/ME /2000/XP/Vista/Win7 (32-bit), Linux, Mac;
швидкість передачі даних по RS485: 300 - 9216000 біт/с;
інтерфейс USB підтримує специфікації: 1.1 і 2.0;
додаткове живлення: не потрібно;
максимальна кількість пристроїв, що підключаються: 32;
дистанція передачі даних: до 1200 м в залежності від довжини лінії і якості провідників;
робоча температура: від -40 ° С до + 85 ° С;
розміри (Д х Ш х В): 77 х 16 х 20 мм;
вага: 13 г

Вид Модулі
Додаткові характеристики інтерфейс USB підтримує специфікації : 1.1 і 2.0 ;
додаткове живлення : не потрібно ;
максимальна кількість пристроїв, що підключаються : 32 ;
робоча температура : від -40 ° С до + 85 ° С
Розміри 77 x 16 x 20 мм
Вага 13 г
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.

!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.