Понижувальний конвертер струму + амперметр + вольтметр

415.00грн.
В наявності
Конвертер, який зменшує вхідну постійну напругу і регулює вихідну напругу і струм з вбудованим цифровим амперметром і вольтметром , зібраний на мікросхемі XL4005 .

Понижувальний конвертер постійного струму зібраний на мікросхемі XL4005. Це покращений і більш потужний аналог мікросхеми LM2596. Понижувальний конвертер використовується для зниження вхідної напруги і струму в ланцюзі, а також для індикації вихідної напруги і струму. Використовується в нескладних проектах на мікроконтролерах. Ще можна використовувати як: регульоване джерело живлення, зарядний пристрій, лабораторний блок живлення, драйвер для світлодіодів високої потужності.
Для використання понижувального конвертера потрібно зібрати на його основі макет, а саме: з'ясувати, чи потрібно використовувати конвертер, підключити вхідну напругу, підключити потрібний пристрій до виходу, подати живлення, провести настройку конвертера і починати роботу.
На верхній стороні корпусу конвертера є два LED дисплея. Верхній - вольтметр, нижній - амперметр. Обидва з яскраво червоним підсвічуванням. Обидва LED дисплея розраховані на один буквений і три цифрових символу.
Конвертер оснащений світлодіодним індикацією. З боку змінних резисторів є червоний світлодіод - він горить, коли використовується фаза CC (Constant Current). Зі зворотного боку є два світлодіоди - синій і червоний. Синій світлодіод горить, коли використовується функція CC (струм стабілізації). Червоний, коли використовується функція CV (напруга стабілізації). Функції CC/CV (Constant Current / Constant Voltage) дуже корисні, тому що в будь-який момент часу при будь-якому допустимому навантаженні струм і/або напруга будуть стабільними. Також є можливість передавати дані про струм і напругу на мікроконтролері за допомогою послідовного порту, який знаходиться зліва від цифрового амперметра.
Управління знижувальним конвертером здійснюється за допомогою змінних резисторів, які знаходяться на корпусі пристрою. З їх допомогою можна змінювати значення вихідного струму і напруги.
Элементы понижающего конвертера тока с амперметром и вольтметром

На що знижує конвертері є дві клемних колодки і один послідовний інтерфейс - для підключення вхідного напруги, для підключення будь-якого пристрою до виходу конвертера, для передачі даних про струм й напругу на контролері:

  • для підключення вхідного напруги має дві клеми-затиску, до яких приєднується джерело вхідної напруги. Позначення контактів IN +, IN-;
  • для підключення, будь-якого пристрою до виходу конвертера є клеми-затискачі, до яких приєднується споживач вихідної напруги. Позначення контактів OUT +, OUT-;
  • послідовний інтерфейс (Serial) може використовуватися для передачі даних про струм й напругу на контролері. Позначення контактів GND, RXD, TXD.

Праворуч від вольтметра є гніздо з контактами. Гніздо не використовується.
Живлення конвертера здійснюється від джерела вхідної напруги. Напруга живлення 5 - 30 В.

Характеристики:

зібраний на мікросхемі: XL4005 (посилений аналог LM2596);
вхідна напруга: 5 - 30 В постійного струму;
вхідний струм (максимальний): 5 А;
діапазон вихідної напруги: 0,8 - 29 В (є можливість регулювання за допомогою змінного резистора);
вихідний струм: 0 - 5 A (є можливість регулювання за допомогою змінного резистора);
пульсації вихідної напруги: 20 мВ;
похибка вольтметра: 0,1%;
похибка амперметра: 0,1%;
вбудований захист: від короткого замикання, від перегріву, від перевантаження;
колір дисплея вольтметра, амперметра: ультра яскравий червоний;
робоча температура: -40 - + 85 ° С;
габарити: 51 х 27 х 14 мм;
вага: 31 г

Вид Модулі
Додаткові характеристики вхідна напруга : 5 - 30 В постійного струму ;
вхідний струм ( максимальний ) : 5А ;
діапазон вихідної напруги : 0,8 - 29 В ;
вихідний струм : 0 - 5 A ;
похибка вольтметра : 0,1 % ;
похибка амперметра : 0,1 % ;
робоча температура : -40 - + 85 ° С
Розміри 51 x 27 x 14 мм
Вага 31 г
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.


!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.