USB PL2303HX - UART RS232 TTL конвертер, Arduino

70.00грн.
В наявності
Конвертер сигналів від USB в сигнали TTL ( перетворення даних , які передаються по паралельній шині в дані , які передаються по послідовній шині , для передачі по однопровідній цифровій лінії ) , зібраний на мікросхемі PL - 2303HX для Arduino .

USB PL2303HX - UART RS232 TTL конвертер, Arduino використовується для програмування мікросхем і мікроконтролерів, що підтримують рівні сигналів TTL (0 - 5В). Практичне застосування - прошивка різних пристроїв на мікроконтролерах.

Для використання USB PL2303HX - UART RS232 TTL конвертера потрібно підключити його до USB порту комп'ютера, після чого конвертер визначиться як USB to Serial COM Port. Після цього комп'ютер почне пошук і установку драйверів для конвертера. Якщо комп'ютер не зміг встановити драйвера, це потрібно зробити самостійно, попередньо скачавши їх тут. Потім на комп'ютер потрібно записати спеціальні програми для роботи з конвертером і підключається до нього пристроєм. Потім підключити до виводів конвертера пристрій, який потрібно програмувати, і починати роботу. Плата конвертера встановлена ​​в пластиковий корпус для захисту від статичної електрики і забруднення. Конвертер має провід довжиною 1 метр, що може дозволити програмувати пристрої, які знаходяться у важкодоступних місцях.

Управління конвертером здійснюється через USB порт комп'ютера за допомогою спеціальних програм. Якщо розібрати пластиковий корпус конвертера можна побачити, що на платі задіяні чотири виведення мікросхеми PL-2303HX це TXD (передані дані), RXD (прийняті дані), GND (загальний контакт), 5V (вихідна напруга 5 В). Але можливості мікросхеми PL-2303HX не обмежені тільки цими сигналами, тому на платі конвертера є контактні площадки для інших сигналів, які притаманні для інтерфейсу RS-232: 3V3 (вихідна напруга 3,3 В), CTS (сигнал скидання/очищення для передачі) , DCD (виявлення несучої даних), DSR (готовність даних), RTS (сигнал запиту передачі), DTR (готовність вихідних даних). Якщо вам буде потрібно розширити функціональність конвертера, то це можна буде зробити самостійно, припаявши провідники до контактних площадок з додатковими сигналами.
USB PL2303 - RS232 TTL конвертер має два інтерфейси для підключення до комп'ютера і для підключення програмованих пристроїв:

  • Щоб підключити пристрій до комп'ютера використовується стандартний USB інтерфейс;
  • для підключення програмованих пристроїв використовується 4-провідний інтерфейс. Це 4 провідника з конекторами типу «мама» на кінці, під штирові контакти з відстанню між контактами 2,54 мм. Конектори типу «мама" не з'єднані між собою в один конектор, що дає свободу їх переміщення.

Позначення контактів:

  • 5V - живлення пристроїв з рівнем сигналу TTL 5В (червоний провідник);
  • RXD - прийом даних (білий провідник);
  • TXD - передача даних (зелений провідник);
  • GND - загальний контакт (чорний провідник).

Довжина цих провідників 1 метр.
Живлення конвертера здійснюється від USB порту комп'ютера напругою в 5 В.

Характеристики:

підтримується операційними системами Win7/Vista/XP/2000/ME/98;
конвертер, зібраний на мікросхемі PL-2303HX;
Universal Asynchronous Receiver-Transmitter (UART) - універсальний асинхронний приймач;
напруга живлення: 5В (від USB порту комп'ютера);
інтерфейс підключення до комп'ютера: USB 2.0;
підтримка рівнів сигналів TTL 5В;
на платі конвертера є контактні площадки для інших сигналів, які притаманні для інтерфейсу RS-232;
довжина кабелю з провідниками: 1 метр;
4 провідники з конекторами типу «мама» на кінці, під штирові контакти з відстанню між контактами 2,54 мм;
вага: 26 г

Вид Програматори
Додаткові характеристики напруга живлення : 5В ( від USB порту комп'ютера ) ;
інтерфейс підключення до комп'ютера : USB 2.0 ;
підтримка рівнів сигналів TTL 5В ;
4 провідника з коннекторами типу « мама » на кінці , під штирові контакти з відстанню між контактами 2,54 мм
Розміри довжина кабелю з провідниками : 1 метр
Вага 26 г
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.


!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.