Wi-Fi модуль, трансивер ESP8266 ESP-12F, Arduino

85.00грн.
В наявності
UART - Wi - Fi модуль моделі ESP - 12F зібраний на мікроконтролері ESP8266 .

Wi-Fi модуль, трансивер ESP8266 ESP-12F, Arduino використовується в проектах, де потрібна високошвидкісна бездротова передача даних між різними об'єктами проекту по Wi-Fi, наприклад, між контролером і датчиком, який знаходиться на відстані в важкодоступному місці, система розумного будинку, домашньої автоматизації і т.п.
Практичне застосування: системи безпеки, системи віддаленого контролю, системи домашньої автоматизації, системи промислового контролю, системи телеметрії.
Для використання модуля потрібно спочатку визначити, як буде використовуватися модуль: в зв'язці з контролером або з комп'ютером. ESP-12F, за фактом, є самодостатнім контролером і його підключення до зовнішнього контролера може бути
виправдано тільки недоліком входів/виходів. Найбільш розумно використовувати ESP-12F в зв'язці з комп'ютером, що дасть безліч можливостей. Але є заковика - модуль працює по UART інтерфейсу і для підключення до комп'ютера доведеться придбати перетворювач USB - UART, наприклад такий. ESP-12F підключається до UART перехіднику через контакти TXD, RXD. Після підключення модуля до комп'ютера його потрібно «завести». Для цього потрібно подати на модуль живлення 3,3.
Тут є ще один момент: більшість перетворювачів USB - UART не потягнуть живити модуль, тому потрібно використовувати зовнішнє джерело живлення мінімум на 300 мА. Для запуску модуля потрібно через підтягаючий резистор (бажано 4,7Ком) з'єднати контакти, позначені EN і VCC, і підключити їх до джерела живлення, а контакт, позначений GPIO15, «посадити» на контакт GND. Після подачі живлення на корпусі модуля повинен спалахнути світлодіод індикації живлення. Далі потрібно перевести модуль в режим прошивки. Для перекладу ESP-12F в режим прошивки потрібно замкнути певні контакти або подати на певні контакти сигнал високого або низького рівня. Є три варіанти прошивки: по інтерфейсу SPI, по інтерфейсу UART, завантаження з флеш пам'яті. Найбільш простий спосіб - прошивка по інтерфейсу UART, для цього потрібно замкнути контакт GPIO15 на землю.
Таблиця режимів прошивки:
Таблица режимов прошивки
Для прошивки, а також для роботи можна і навіть потрібно використовувати програмне забезпечення Arduino IDE. Для оновлення прошивки в програмі Arduino IDE за адресою: пелюстка «Файл», пункт «Налаштування», в поле «Additional Boards Manager URLs:" вводите рядок https://arduino.esp8266.com/package_ esp8266com_index.json і натискаєте «OK». Далі пелюстка «Інструменти», пункт «Плата:», у спливаючому списку вибираємо «Boards Manager ...», в рядку пошуку набираєте ESP, під рядком пошуку з'явиться назва модуля, далі тиснемо кнопку «INSTALLED». Після того, як інформація завантажиться і пройде установка, у Вас з'явиться можливість вибрати в програмному забезпеченні Arduino IDE модуль ESP-12F як контролер і безпосередньо писати під нього програми.
В кінцевому підсумку Ви отримаєте невеликий контролер з тактовою частотою 80 - 160 МГц, що набагато більше, ніж в Arduino контролерах.
Передбачено три варіанти використання ESP-12F: Клієнт (STA), Точка доступу (AP), Клієнт + Точка доступу (STA + AP).
У модуля є невеликий недолік по з'єднанню з Arduino пристроями: крок між контактами ESP-12F 2 мм, а не 2,54 мм як в більшості пристроїв. ESP-12F оснащений PCB антеною, при цьому відстань приймання/передачі, в ідеальних умовах, 400 м.
Wi-Fi модуль, трансивер ESP8266 ESP-12F, Arduino має 22 контакту:
Обозначение контактов

Живлення модуля здійснюється від джерела живлення з напругою в діапазоні 3,3 - 3,6 і вихідним струмом від 300мА. Напруга живлення в 5В неприпустимо і виведе модуль з ладу.

Характеристики:

модель: ESP-12F;
модуль зібраний на мікроконтролері: ESP8266;
тактова частота: 80 - 160 МГц;
флеш пам'ять: 512 кбайт;
RAM даних: 80 кбайт;
RAM інструкцій: 32 кбайт;
підтримка протоколів: 802.11 b/g/n protocol з WEP, WPA, WPA2, Wi-Fi Direct (P2P), soft-AP, Integrated TCP / IP protocol stack;
посилення: + 19,5dBm в режимі 802.11 b;
відстань прийому/передачі в ідеальних умовах: 400 м;
інтерфейси: SDIO 2.0, SPI, UART;
швидкість UART: 115200 бод / с;
напруга живлення: 3,3 - 3,6;
споживаний струм: до 215мА;
розміри: 24 х 16 х 4 мм;
вага: 2 г

Даташит.
Стаття
Стаття.

Вид Модулі зв'язку
Інтерфейси SDIO 2.0,
SPI,
UART
Додаткові характеристики тактова частота : 80 - 160 МГц ;
флеш пам'ять : 512 кбайт ;
RAM даних : 80 кбайт ;
RAM інструкцій : 32 кбайт ;
відстань приймання/передачі в ідеальних умовах : 400 м ;
напруга живлення : 3,3 - 3,6 В ;
споживаний струм : до 215 мА
Розміри 24 х 16 х 4 мм
Вага 2 г
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.


!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.