Міні комп'ютер, стенд, плата Raspberry Pi 3 B

1445.00грн.
Немає в наявності
Оновлена ​​версія відомого одноплатного комп'ютера, розміром з банківську карту.

Нова версія одноплатного комп'ютера Raspberry Pi 3 B порадувала наявністю вбудованих модулів Bluetooth 4.1, а також Wi-Fi 802.11n при збереженні такої ж ціни, що і у минулого покоління. Завдяки цьому з'являється доступ до звільнених USB портів, раніше зайнятих Wi-Fi і Bluetooth адаптерами.
Також в даному оновленні розробники подбали про збільшення продуктивності і встановили новий 64-бітний 4-х ядерний процесор Broadcom BCM2837 на базі архітектури ARM з ядрами Cortex-A53 і частотою 1.2 ГГц на кожному ядрі. Процесор має на борту вбудоване графічне ядро ​​VideoCore IV з підтримкою OpenGL ES 2.0, апаратного прискорення і FullHD-відео.
Об'єм оперативної пам'яті залишився колишнім - 1 ГБ LPDDR2, що працює на частоті 900 МГц.
Всі основні компоненти на платі і габарити залишилися колишніми, таким чином корпусу від старших моделей так само добре підійдуть і до новинки.
У зв'язку з використанням більш потужного процесора зросло і енергоспоживання, для Raspberry Pi 3 B рекомендується блок живлення з вихідним струмом 2.5 А.
Стало схоже на те, що одноплатний комп'ютер спочатку розроблений як бюджетний варіант для навчання інформатики, стає досить потужним для заміни старих системних блоків, адже якихось 10 років тому таких характеристик не мав навіть середньостатистичний персональний комп'ютер. На цей час такий заміні перешкоджає тільки відсутність повноцінної операційної системи, досить простої для більшості користувачів. Для такої групи споживачів Raspberry Pi 3 B може бути цікавий як пристрій, що дозволяє зробити повноцінний компактний медіа програвач для телевізора з відсутньою або погано працює опцією Smart-TV. Так на сайті розробників є готові варіанти відповідної прошивки Raspbmc або Xbian. Прошивку необхідно просто встановити на microSD карту Raspberry Pi, далі підключити його до телевізора і після простої настройки, вже через кілька хвилин, насолоджуватися фільмами або передачами, які транслюються з інтернету.
Для більш просунутих користувачів дана плата буде цікава, як пристрій для створення різноманітних проектів розумного будинку і не тільки.
На сьогодні для платформи Raspberry Pi розроблено велику кількість операційних систем, одні з них більш універсальні, інші цілеспрямовані. Основна їх маса розроблена на базі ОС Linux. Так найбільш популярними ОС є Raspbian, Ubuntu MATE, Gentoo. Компанія Мicrosoft також випустила свою версію ОС для Raspberry Pi - Windows 10 IoT, вона призначена для створення так званого 'Інтернету речей'. З її допомогою розробники пропонують автоматизувати максимальну кількість найрізноманітніших домашніх систем: освітлення, клімат контролю і т.п.
Для підключення периферійних пристроїв в комп'ютері Raspberry Pi 3 B є безліч роз'ємів і інтерфейсів:
для підключення живлення використовується порт microUSB;
для підключення монітора або телевізора використовується повноцінний HDMI порт. Є можливість використовувати перехідники HDMI - VGA і HDMI - DVI. Через HDMI також можна виводити звук;
для підключення фірмових дисплеїв Raspberry Pi використовується інтерфейс DSI;
Інтерфейс DSI:

  • для підключення комп'ютера до глобальної / локальної мережі використовується роз'єм RJ45;
  • для виведення звуку використовується роз'єм mini-jack 3.5 мм. Через цей роз'єм можна виводити аналоговий звук, аналогове відео, цифровий звук;
  • для підключення зовнішніх периферійних пристроїв (клавіатура, миша, принтер, сканер і т.п.) є чотири USB 2.0 порти, які підключені до одного хабу;
  • для підключення фірмових Raspberry Pi камер використовується інтерфейс CSI.


Інтерфейс CSI:
для створення проектів та розширення функціоналу комп'ютера передбачений 40-піновий роз'єм входів виходів загального призначення (GPIO). Причому перші 26 пінів повністю сумісні з проектами, створеними на попередніх версіях Raspberry Pi. На контактах GPIO присутні інтерфейси UART, IIC, шина SPI.
40-піновий роз'єм входів виходів загального призначення (GPIO):
40-піновий роз'єм входів виходів загального призначення GPIO
для підключення microSD карт на нижньому боці плати є слот для карт пам'яті, рекомендується використовувати карти пам'яті об'ємом від 8 Гб, не нижче 10 класу.
Більше інформації можна знайти на офіційному сайті виробника.
Також у нас в магазині Ви можете придбати корпус для Вашого пристрою: прозорий, білий, чорний.

Характеристики:

виробник: Raspberry Pi;
модель: 3 B;
процесор: 64-бітний 4-х ядерний ARM Cortex-A53 з частотою 1.2 ГГц;
вбудоване графічне ядро ​​VideoCore IV;
оперативна пам'ять: LPDDR2 1 ГБ;
бездротові модулі: Wi-Fi 802.11n і Bluetooth 4.1;
HDMI-вихід;
аудіо / відео вихід: роз'єм під 3.5 мм mini-jack;
4 USB виходу;
мережевий порт: RJ45 Ethernet (10/100 Мбіт / с);
слот під MicroSD карту на повсякчасну пам'ять (карта в комплект не входить);
40 пінів GPIO;
CSI 2-інтерфейс для камери;
DSI-інтерфейс для дисплея;
напруга живлення: 5 В;
живлення від microUSB (кабель і блок живлення в комплект не входять);
сумісні операційні системи: Ubuntu, Raspbian, Gentoo і MS Windows 10 IoT;
розмір плати: 85 х 57 х 20 мм;
вага: 45 г;

Комплектація:

  • міні комп'ютер, стенд, плата Raspberry Pi 3 B;
  • коротка інструкція на 16 мовах включаючи російську.


Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.


!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.