Чотириканальний цифровий осцилограф DSO203 Quad

Снято с продажи
4 - х канальний , цифровий , портативний осцилограф моделі DSO203 Quad з частотою дискретизації 72 МГц , зібраний на 32 - бітному мікроконтролері ARM Cortex - M3 , з кольоровим рідкокристалічним дисплеєм і генератором сигналів .

Чотириканальний цифровий осцилограф DSO203 Quad може використовуватися для навчання, ремонту електронного устаткування, дослідження проектованих схем, контролю роботи електронних блоків, аналізу різних сигналів. Може використовуватися як осцилограф, аналізатор спектру, самописець, логічний аналізатор.
Для використання осцилографа потрібно:
Спочатку потрібно визначитися з прошивкою, яку Ви хочете використовувати. В інтернеті є безліч прошивок для цієї моделі осцилографа, вони відрізняються різним функціональним наповненням і графічною частиною. За замовчуванням стоїть прошивка DSO Mini DCO Sys Ver 1.64. Для зміни прошивки потрібно попередньо завантажити на Ваш комп'ютер файл з прошивкою. Потім встановити програму DfuV3.40С (йде в комплекті на CD диску). Потім за допомогою кабелю USB тип A - miniUSB тип B підключити осцилограф до комп'ютера і з допомогу програми DfuV3.40С змінити прошивку. Інструкцію по прошивці осцилографа можна знайти на CD диску.
Тепер потрібно підготувати прилад до роботи. В першу чергу потрібно подбати про портативність, а саме, зарядити батарею. Осцилограф DSO203 Quad оснащений літій-іонною батареєю на 1000 мАг з напругою 3,7 В. Для зарядки батареї потрібно спочатку включити осцилограф. Потім підключити прилад за допомогою кабелю USB тип A - miniUSB тип B до USB порту комп'ютера. У правому верхньому кутку корпусу осцилографа буде горіти червоний світлодіод заряду батареї. Якщо осцилограф використовується стаціонарно, його можна не відключати від комп'ютера - тоді прилад буде постійно включений. Потім потрібно в роз'єм miniMCX підключити щуп. Щуп складається з: miniMCX коннектора, кабелю довжиною 1 метр, маркувального кільця, повзункового перемикача коефіцієнта ділення щупа, крокодила заземлення, насадки з гачком, самого щупа.
Щуп оснащений гаком з пружинно-висувним механізмом. Якщо натиснути на механізм, то з верхнього отвору щупа висунеться гак. За допомогою гака можна захопити і надійно утримувати тонкий провідник джерела сигналу - для цього достатньо відпустити пружинно-висувний механізм. При необхідності гак можна зняти зі щупа. Для цього досить потягнути за насадку з невеликим зусиллям. У комплекті йде два щупа. Осцилограф DSO203 Quad оснащений двома цифровими каналами, двома аналоговими каналами і виходом генератора сигналів.
Прилад готовий до включення. Для включення потрібно перевести повзунок включення/вимикання в праве положення. Після цього 2-3 секунди завантажується операційна система. Тепер можемо приступати до налаштування.
Ознайомимося з керуванням і кнопками:
Кнопки управления и разъемы
На дисплеї можна виділити 24 області :
Области дисплея
Переміщатися між областями A - G можна за допомогою кнопки вліво/вправо, налаштовувати області A - G можна кнопкою +/-. Для входу в підменю A - I потрібно натискати кнопку +/-.
Для переходу в область J - T потрібно натиснути кнопку зберегти знімок. Кожне меню має колір каналу, якому воно відповідає: канал A синій, канал B жовтий, канал C фіолетовий, канал D зелений, загальні меню помаранчеві.
Області U - X зона параметрів: U показує параметри THR, вибір V1 або V2; область V кращий параметр з меню тривалого натискання кнопки зберегти конфігурацію; область W віднімання T1 з T2; область X віднімання V1 з V2.
Меню параметри.
Викликається коротким натисканням на кнопку "зберегти конфігурацію".
Меню параметры
Пункты меню параметров
1. Кадри в секунду;
2. Напруга пік-пік;
3. Напруга постійного струму;
4. Середнє значення напруги;
5. Максимальна напруга;
6. Мінімальна напруга;
7. Частота сигналу;
8. Цикл сигналу;
9. Коефіцієнт заповнення;
10. Високий рівень часу моноцикла;
11. Низький рівень часу моноцикла;
12. Напруга батареї.
Тут 12 параметрів. Але, при короткому натисканні кнопки "зберегти конфігурацію" відображається тільки 8. Натисніть і утримуйте кнопку "зберегти конфігурацію" і виберіть потрібні Вам параметри. Натискайте кнопку "+/-" для вибору кольору (каналу), натисніть кнопку "вліво / вправо" для виходу або проскрольте меню до параметра "EXT" (вихід).
Прокрутите меню до параметра EXT (выход)
Функції областей A – I:
Функции областей A – I
A: пуск/стоп;
B: Канал A, AC зв'язок/DC зв'язок/приховати;
    напруга на одну поділку;
C: Канал B, AC зв'язок / DC зв'язок / приховати;
    напруга на одну поділку;
D: Канал C, DC зв'язок / приховати;
E: CH_ (D) /(A + B)/(A-B) /(C) / (C | D)/REC_A / REC_B/ REC_C /REC_D
thru CH_D: вхід канал A плюс канал B, синхронізована осциллограмма каналів A і B;
A-B: віднімання осцилограми каналу B з каналу A;
C: логічна операція «І» каналів C і D;
C | D: логічна операція "АБО" каналів C і D;
REC_A: перезавантаження останньої осцилограми збереженої по каналу A;
REC_B, REC_C, REC_D аналогічно.
F: вибір режиму сканування;
    одиниці в секунду.
G: форма вихідного сигналу прямокутний, синусоїда, трикутники, пила.
H: вибір частоти вихідного сигналу, прямокутний 10 Гц - 8 МГц;
    синусоїда/трикутники/пила 10 Гц - 20 кГц.
I: настройка коефіцієнта заповнення 50 - 90 \% (± 10 \%).
Функції областей J - T:
Функции областей J – T
J: настройка тригера (кольором визначається канал синхронізації): по наростанню, по спаду, за рівнем (менше рівня, більше рівня), по ширині імпульсу, по фронту. Рухайте кнопку +/- для вибору режиму тригера, натисніть кнопку +/- для вибору каналу.
K: рівень тригера. Рухайте кнопку +/- для вибору рівня тригера, натисніть кнопку +/- для вибору каналу.
L: верхня межа видимого рівня тригера. Рухайте кнопку +/- для вибору видимого рівня тригера, натисніть кнопку +/- для вибору каналу.
M: нижня межа видимого рівня тригера. Рухайте кнопку +/- для вибору видимого рівня тригера, натисніть кнопку +/- для вибору каналу.
N: маркер часу T1. Рухайте кнопку +/- для вибору позиції маркера часу T1, натисніть кнопку +/-, щоб приховати маркер часу T1.
O: маркер часу T2. Рухайте кнопку +/- для вибору позиції маркера часу T2, натисніть кнопку +/-, щоб приховати маркер часу T2.
P: горизонтальний рівень. Рухайте кнопку +/- для вибору позиції горизонтального рівня.
Q: вибір вікна для сигналів. Рухайте кнопку +/- для вибору зсуву по осі часу.
R: установка початкової точки відліку. Рухайте кнопку +/- для вибору початкової точки відліку, натисніть кнопку +/-, щоб приховати.
S: Діапазон пам'яті. Рухайте кнопку +/- для вибору діапазону пам'яті.
T: вийти з поточного меню або зберегти поточні параметри. Рухайте кнопку +/- для вибору між EXT і SAV, натисніть кнопку +/- для підтвердження вибору.
Меню, що відображається при натисканні кнопки "калібрування":
При повторному натисканні кнопки "калібрування" виходить з меню.
Меню при нажатии кнопки калибровки
1. Зберегти поточні параметри;
2. Зберегти файл у форматі dat у вбудовану пам'ять;
3. Зберегти файл у форматі (дані в буфері) у вбудовану пам'ять;
4. Зберегти файл у форматі bmp (зображення осцілограмми) у вбудовану пам'ять;
5. Зберегти файл у форматі csv (експорт вибірки даних з буфера) у вбудовану пам'ять;
6. Завантажити файл формату dat;
7. Завантажити файл формату buf;
8. Вибір яскравості підсвічування;
9. Вибір гучності зумера;
10. Вибір заставки;
11. Режим калібрування.
Для руху між меню рухайте кнопку вліво/вправо, щоб змінити установки рухайте кнопку +/-, для підтвердження параметрів натисніть кнопку +/-.
Калібрування.
Перед початком роботи з осцилографом потрібно обов'язково провести калібрування.
Для цього потрібно перейти в пункт меню Calibration після чого на екрані з'явиться таблиця калібрування:
Таблица калибровки

Калібрування здійснюється по кожному аналоговому каналу і по кожній межі окремо. У стовпчиках CH_A і CH_B вказані межі. У стовпці ZERO - коефіцієнт зміщення (щодо покажчика променя). У стовпці DIFF - коефіцієнт поправки до посилення. У стовпці VOLTAGE - то, що міряє осцилограф (з урахуванням всіх коефіцієнтів).
Робота з таблицею здійснюється кнопками вліво/вправо і +/-. У верхньому рядку таблиці підказка, що потрібно зробити. Наприклад, Please connect CH_A input to GND - з'єднати вхід каналу А з «землею» або Input 250-300mV standard voltage to CH_A - прикласти до входу А напруга із зазначеного діапазону.
Для початку встановлюємо ZERO дорівнює 0. Потім коригуємо коефіцієнт DIFF (з урахуванням знака) і контролюємо те, що вийшло в осередку VOLTAGE. Активна тільки та осередок, яка відображається в миготливому режимі. Для перевірки необхідно з'єднати вхід каналу з «землею» і запам'ятати показання в осередку. Потім прикласти до входу каналу напруга із зазначеного діапазону і обчислити різницю поточного і попереднього. Ця різниця повинна відповідати значенням прикладеної напруги. В іншому випадку потрібно скорегувати коефіцієнт DIFF.
Для збереження калібрування потрібно: переміститися в найнижчу сходинку, вибрати пункт «Exit with save calibration» і натиснути кнопку калібрування. «Exit without calibration» - вихід без збереження. «Exit with Restore defaults» - відновлення заводських значень калібрування. Для того, щоб заводські значення вступили в силу, потрібно після виходу з режиму калібрування вимкнути і включити живлення. На апаратному рівні калібрування проводять за допомогою підлаштування конденсаторів, які розташовані під акумулятором.

Характеристики:

модель: DSO203 Quad;
процесор: ARM Cortex-M3;
дисплей: кольоровий 3 дюйма 240 х 400 крапок, рідкокристалічний TFT;
кількість кольорів дисплея: 65000;
чутливість пo вертикалі (в клітці або на одну поділку): 50мВ, 100мВ, 200мВ, 500мВ, 1В, 2В, 5В, 10В (максимальна вхідна напруга 80В);
розгортка по горизонталі (в клітці або на одну поділку): 1с, 500мс, 200мс, 100мс, 50мс, 20мс, 10мс, 5мс, 2мс, 1мс, 500мкс, 200мкс, 100мкс, 50мкс, 20мкс, 10мкс, 5мкс, 2мкс, 1мкс, 500нс, 200нс, 100нс;
синхронізація (режим розгортки): AUTO, NORM, SINGL, SCAN, NONE;
тригер запуску: по каналах А, В, С, D, по фронту, по спаду, за рівнем (стандартний логічний рівень або обираний вручну за допомогою курсору);
частота вибірки (дискретизація): до 72 МГц, FIFO RAM має максимальну робочу частоту використання> 200 МГц;
аналоговий канал за допомогою одиничного посилення: менше 150 МГц операційний підсилювач, так що фактично 30 МГц;
буфер пам'яті: 8192 точок на одноканальному, 4096 точок (вибірок) на канал при багатоканальному використанні;
аналогових каналів: 2;
цифрових каналів: 2;
розрядність по вертикалі: 8 біт;
внутрішня пам'ять: 2 МБ;
автоматичні вимірювання: Vpp (розмах), Vdc (середній рівень), RMS (СКЗ напруги), Max (максимальна напруга), Min (мінімальне напруження), Vbt (напруга на акумуляторі), FPS (частота оновлення екрану);
курсорні вимірювання: по осі Y - рівень (напруга), по осі Х - час;
збереження знімків екрану в файл: 1Kбайт в форматі DAT, 50Кбайт в форматі BMP;
генератор сигналів: прямокутний сигнал від 10 Гц до 8 МГц з розмахом 2.8 В, «синус», «трикутник», «пила» від 10 Гц до 20 кГц розмахом 2,8 В;
вхідні зв'язок: AC/DC;
калькуляція каналів: [CH_A] + [CH_B], [CH_A] - [CH_B], [CH_C] | [CH_D], [CH_C] [CH_D], REC_A, REC_B, REC_C, REC_D;
живлення: Li-ion батарея на 1000 мАч з напругою 3,7 В;
розмір осцилографа: 145 х 98 х 6 мм;
вага осцилографа: 116 г;
розміри упаковки: 190 х 115 х 50 мм;
вага комплекту: 300 г

Комплект поставки:

  • двоканальний цифровий осцилограф DSO203 Quad;
  • чохол для транспортування;
  • кабель USB тип A - miniUSB тип B;
  • щупи 2 шт;
  • маркувальні кільця: по 2 штуки жовтого, синього, зеленого, червоного кольору;
  • насадка на щуп;
  • викрутка для зняття задньої кришки;
  • CD диск з програмним забезпеченням і документацією.
Тип Детекторыи
Живлення аккумулятор 1000 мАч;
USB, 5 В
Додаткові характеристики дисплей : кольоровий 3 дюйма 240 х 400 крапок , рідкокристалічний TFT ;
буфер пам'яті : 8192 точок на одноканальному , 4096 точок ( вибірок ) на канал при багатоканальному використанні ;
аналогових каналів : 2 ;
цифрових каналів : 2
Комплектація двоканальний цифровий осцилограф DSO203 Quad ;
чохол ;
кабель USB тип A - miniUSB тип B ;
щупи 2 шт ;
маркувальні кільця : по 2 штуки жовтого , синього , зеленого , червоного кольору ;
насадка на щуп ;
викрутка для зняття задньої кришки ;
CD диск
Розміри 145 х 98 х 6 мм
Вага 0.300 кг
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.

!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.