Вимірювач рівня супутникового сигналу , Sat Finder

Снято с продажи
Аналоговий вимірювач рівня супутникового сигналу модель GSF - 9503 зі звуковим сповіщенням , ручкою управління чутливістю , підсвічуванням шкали , можливістю кріплення на стіну .

Вимірювач рівня супутникового сигналу Sat Finder використовується для ручної настройки супутникових антен на сигнал без громіздкого переносного обладнання (ресивер, переносний телевізор).
Для використання Satellite finder GSF - 9503 потрібно, щоб попередньо було встановлено супутникова антена і приблизно спрямована на потрібний супутник, а до неї був прокладений коаксіальний кабель. Також потрібен ресивер, щоб на ньому вибрати потрібний супутник і сильний транспондер з цього супутника. Ресивер повинен бути з'єднаний з конвертером.
Перед підключенням Satellite finder ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно відключити ресивер від живлення. Це робиться тому, що між конвертором і ресивером постійно присутній деякий потенціал разностного напруги. У зв'язку з цим, щоб уникнути поломки будь-якого пристрою, приєднувати і від'єднувати коаксіальний кабель необхідно тільки при вимкненому з мережі ресивері. При торканні штекера до гнізда може виникнути розрядна іскра, що може привести до зависання ресивера або виходу його з ладу.
Перед налаштуванням потрібно підготувати настроювальний кабель. Це повинен бути коаксіальний кабель довжиною 50 - 150 см з конекторами типу F на обох кінцях. Коли все готово, йдемо з приладом до місця, де встановлена ​​супутникова антена. Satellite finder, за бажанням, можна закріпити на стіні або на підлозі. Для цього на задній стороні корпусу приладу є отвір і скоба, за які прилад можна повісити, а за допомогою скоби поставити на підлозі під зручним кутом.
Спочатку потрібно від'єднати прокладений кабель від конвертера супутникової антени. Потім під'єднати до конвертера заготовлений нами настроювальний кабель, зняти захисні ковпачки з гнізд приладу, під'єднати до гнізда приладу «TO LNB» другий кінець настроечного кабелю, під'єднати до гнізда приладу «TO REC» раніше прокладений кабель. Satellite finder ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно розміщувати за дзеркалом супутникової антени, щоб захистити його від електромагнітних хвиль, які будуть від неї відбиватися. Супутниковий сигнал, відбиваючись від антени, може викликати хаотичні показання приладу.
У зібраному вигляді настроювальний стенд повинен виглядати приблизно так:
 Настроечный стенд

Тільки тепер можна включити живлення ресивера. Напруга живлення від ресивера буде 13 - 18 вольт постійного струму. Якщо з живленням все нормально, то стрілка приладу відхилитися на значення між 1 і 2, щоб засвітився індикатор підсвічування шкали.
Тепер за допомогою ручки регулювання чутливості «dB» потрібно виставити на шкалі приладу значення 5, при цьому прилад може почати видавати звуковий сигнал. Значення на шкалі потрібно зменшити до рівня, при якому звукового сигналу не буде. Тепер потрібно відхиляти супутникову антену по вертикалі і горизонталі, щоб домогтися максимального значення приладу 10 або наближеному до нього. Після цього за допомогою ручки регулювання чутливості «dB», зменшивши чутливість, потрібно виставити на шкалі приладу значення 5 і знову відхиляти супутникову антену по вертикалі і горизонталі і домогтися максимального показника 10 або наближеному до нього.
При налаштуванні не обов'язково дивитися на шкалу приладу. Він оснащений звуковим сигналізатором рівня сигналу і при підвищенні сигналу з супутника, тональність видаваного їм звуку підвищується, а при зниженні, само собою знижується, тому антену можна налаштовувати по звуку, не відволікаючись на прилад взагалі.
Після закінчення настройки потрібно повернути все підключення до вихідного положення.

Характеристики:

підтримувана частота: 0,95 - 2,15 ГГц;
максимальний рівень вхідного сигналу: -10 dB;
мінімальний рівень вхідного сигналу: -40 dB;
напруга живлення: 13 - 18 В постійного струму;
рівень посилення: 52 - 60 dB;
розміри (з виступами): 112 х 63 х 42 мм;
вага: 85 г

Комплект поставки:

  • вимірювач рівня супутникового сигналу Sat Finder;
  • посібник користувача англійською мовою
Тип Детектори
Живлення 13 – 18 В DC
Додаткові характеристики підтримувана частота : 0,95 - 2,15 ГГц ;
максимальний рівень вхідного сигналу : -10 dB ;
мінімальний рівень вхідного сигналу : -40 dB ;
рівень посилення : 52 - 60 dB
Комплектація вимірювач рівня супутникового сигналу Sat Finder ;
посібник користувача англійською мовою
Розміри 112 х 63 х 42 мм
Вага 0.085 кг
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.
14.01.2019
Нужное устройство. Учитываю низкую цену - даже очень необходимое в комплекте установщика. Удобно настраивать на слух - по звуковому тону. Советую обратить внимание на инструкцыю.

!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.