Кабельний тестер, трасошукач NOYAFA NF-388

3095.00грн.
В наявності
Багатофункціональний кабельний тестер , трасошукач виробника NOYAFA , модель NF - 388 , тестує кабельні лінії RJ - 45 і BNC , шукає RJ - 45 , BNC , RJ - 11 , USB .

Трасошукач NF-388 використовується для виявлення провідників типів RJ-45, BNC, RJ-11, USB, а також для пошуку несправностей в кабелях і з'єднаннях. Основні функції - це пошук і ідентифікація лінії, перевірка її стану, трасування, вимірювання довжини провідника до обриву (замикання). Дана модель приладу рекомендується для застосування при роботі з телефонними лініями, комп'ютерними мережами, лініями зв'язку, іншими провідними ланцюгами і в інших сферах діяльності. Виявлення будь-яких типів провідників за допомогою генератора і безконтактного радіоприймача (гнізда SCAN). Вимірювання довжини до місця короткого замикання або обриву витої пари (до 350м).
Прилад складається з головного пристрою - тестера NF388, 8 віддалених ідентифікаторів NF388-R і бездротового приймача NF388-S.
Состав прибора
Всі комплектуючі набору акуратно упаковані в спеціальну сумку. Сумка оснащена ремнем через плече для зручності перенесення.
Для використання трасошукача NF388 потрібно спочатку встановити в тестер NF388 і в бездротової приймач NF388-S елементи живлення типу 6F22 (Крона), по одному на кожен. Елементи живлення 6F22 (Крона) входять в комплект поставки. Для установки елементів живлення потрібно відкрити бокс для елементів живлення, згідно полярності встановити в бокс батарею типорозміру 6F22 (Крона), закрити бокс.
Тепер головний тестер NF-388 можна включати. Для цього потрібно натиснути на кнопку включення; кнопка знаходиться зліва. Після включення на дисплеї приладу відображається завантаження прошивки:
Загрузка прошивки
А через 5 секунд відобразиться головне меню :
Главное меню
Елементи меню:
1. WireMap (схема розводки) - перевірка кабелю від початку до кінця на цілісність і пошук помилок M (головний тестер), L (локальний порт), R (віддалений ідентифікатор).
2. Pair (пара і довжина) - перевіряє лінію на замикання і показує відстань до замикання.
3. Coax/Tel (коаксіал/телефон) - перевірка коаксіальних і телефонних ліній на цілісність і замикання.
4. SETUP (налаштування) - калібрування і налаштування тестера.
Примітка: ніколи не вставляйте кабель телефонної лінії (RJ-11) в порти RJ-45 тестера щоб уникнути виходу тестера з ладу.
Перехід між елементами меню здійснюється за допомогою кнопок з піктограмами стрілок «вгору» і «вниз», вибір елемента меню за допомогою кнопки включення, вихід в головне меню кнопкою «Pair».
Тест схеми розводки (WireMap). Встановіть кабель RJ-45 в порт тестера, позначений Main (у верхній частині приладу). Якщо другий кінець кабелю біля Вас, встановіть його в порт тестера, позначений Loopback. Якщо другий кінець кабелю віддалений, то встановіть його в віддалений приймач NF388-R. Далі виберіть пункт меню WireMap. На дисплеї тестера Ви побачите процес тестування:
Процесс тестирования
Результати тесту можуть бути різними :
Коротке замикання:
Короткое замыкание
Означає , що на лінії або в тестері є коротке замикання пар .
Для перезапуску тесту потрібно натиснути кнопку « вгору » або « вниз » , для виходу в головне меню натисніть кнопку « Pair » .
Немає адаптера :
Немає адаптера:
Нет адаптера
Означає , що другий кінець кабелю з'єднання з віддаленою приймача або до локального порту .
Для перезапуску тесту потрібно натиснути кнопку « вгору » або « вниз » , для виходу в головне меню натисніть кнопку « Pair » .
Нормальний результат теста схеми розводки:
Нормальный результат теста схемы разводки
Тестер автоматично виявить віддалений приймач або локальний порт і покаже на дисплеї карту мережі .
Позначення : M ( головний тестер ) , L ( локальний порт ) , R ( дистанційний приймач ) .
Для перезапуску тесту потрібно натиснути кнопку « вгору » або « вниз » , для виходу в головне меню натисніть кнопку « Pair » .
Обрив ланцюга на дальньому кінці кабелю:
Обрыв цепи на дальнем конце кабеля
Означає , що за деякими жилами ( в даному прикладі 3 і 6 ) є разомкнутая ланцюг і те, що разомкнутая ланцюг знаходиться в дальньому кінці кабелю . В цьому випадку розрив ланцюга виявляється в межах 10 \ % довжини кабелю від далекого кінця кабелю .
Обрив ланцюга на ближньому кінці кабелю:
Обрыв цепи на ближнем конце кабеля
Означає , що за деякими жилами ( в даному прикладі 3 ) є разомкнутая ланцюг і те, що разомкнутая ланцюг знаходиться в ближньому кінці кабелю . В цьому випадку розрив ланцюга виявляється в межах 10 \ % довжини кабелю від ближнього кінця кабелю .
Обрив ланцюга середньої частини кабелю:
Обрыв цепи средней части кабеля
Означає , що за деякими жилами ( в даному прикладі 3 ) є разомкнутая ланцюг і те, що разомкнутая ланцюг знаходиться в середній частині кабелю . В цьому випадку розрив ланцюга виявляється в межах 10 \ % - 90 \ % довжини кабелю .

Тест на пари та довжину (Pair):
Встановіть кабель RJ - 45 в порт тестера , позначений Main ( у верхній частині приладу ) . Якщо другий кінець кабелю біля Вас , встановіть його в порт тестера , позначений Loopback . Якщо другий кінець кабелю віддалений , то встановіть його в віддалений приймач NF388 - R . Також можливо залишати інший кінець зовсім підключеним . Далі виберіть пункт меню Pair або натисніть кнопку « Pair » . На дисплеї тестера Ви побачите процес тестування :
Процесс тестирования на пары и длину
Примітка : у зв'язку з різними технічними параметрами у різних виробників кабелів перед тестом проведіть калібрування тестера .
Результати тесту можуть бути різними :
Коротке заммкання:
Короткое замыкание
Означає , що на лінії або в тестері є коротке замикання ( в даному прикладі жили 1 і 2 закорочені ) .
Нормальний результат теста на пари і довжину:
Нормальный результат теста на пары и длину
На дисплеї відображається , які жили об'єднані в пари і довжина жил .
Помилковий результат теста на пари і довжину:
Ошибочный результат теста на пары и длину
На дисплеї відображається , перш за все, жили , які об'єднані в пари і їх довжину , а після них ті , що ні розімкнуті . Якщо натиснути кнопку « вниз » то на дисплеї буде відображатися довжина і номера непарних жил ; в даному прикладі це жили 7 і 8 .
Длина и номера непарных жил
Піктограма « X » означає , що місце розриву лінії по довжині менше ніж 90 \ % від довжини інших ліній . Тобто в даному прикладі обрив лінії знаходиться на довжині 89 , 3 м .

Тест телефонних і коаксіальных ліній (Coax/Tel Test):
Для тесту BNC кабелю встановіть перехідник RJ - 45 - BNC ( не входить в комплект поставки ) в порт тестера , позначений Main ( у верхній частині приладу ) . Другий кінець кабелю встановіть в BNC роз'єм віддаленого приймача NF388 - R . Для тесту телефонного кабелю потрібно встановити коннектор RJ - 11 в порт тестера позначений « RJ - 11 Scan » . Якщо телефонна лінія без коннектора , то встановіть в порт тестера позначений « RJ - 11 Scan » перехідник RJ - 11 - « крокодили » ( входить в комплект поставки ) , а « крокодили » підключіть до телефонної лінії .
Хід тестування виглядає так
Процесс тестирования
Якщо підключення в нормальному стані , то тестер видасть одиночний звук т.зв. « Біп » ( beep ) . Якщо віддалений кінець коаксіальної або телефонної лінії нікуди не підключені , то на дисплеї з'явиться повідомлення « OPEN » . Якщо на лінії є коротке замикання , то на дисплеї з'явиться повідомлення « SHORT » . Для перезапуску тесту потрібно натиснути кнопку « Pair » , для виходу в головне меню натисніть кнопку « вгору » або « вниз » .

Налаштування и калібровка:

Пункт меню «SETUP»
Управление в этом меню такое же, как и в остальных.
В подменю «UNIT» можно выбрать единицы измерения «Meter» (метры) «FT» (футы).
Подменю «CALIBRATION» – функция калибровки.
Подменю «QUIT» – выход в главное меню.
Функция калибровки:
Для быстрого вызова функции калибровки при загрузке прошивки тестера нажмите кнопку «Pair» или выберите функцию через меню.
После выбора функции калибровки на дисплее появится сообщение
Дисплей после выбора функции калибровки
Вставьте в порт тестера, обозначенный Main, кабель RJ-45 фиксированной длины. Второй конец кабеля можно никуда не подключать. Длина кабеля должна быть точно известна. С помощью кнопки «вверх» выберите «YES». На дисплее тестера отобразится меню с выбором длины кабеля
Меню с выбором длины кабеля
С помощью кнопок «вверх» и «вниз» выставьте известную Вам длину кабеля и нажмите кнопку «Pair» для начала калибровки.
Если длина калибровочного кабеля будет слишком короткой, то на дисплее отобразится:
Если длина калибровочного кабеля слишком короткая
Если в калибровочном кабеле есть короткое замыкание, то на дисплее отобразится сообщение о коротком замыкании и будут указаны замкнутые жилы:
Если в калибровочном кабеле есть короткое замыкание
Нажмите кнопку «вниз» для выхода в главное меню; нажмите кнопку «вверх» для повторной калибровки.

NF-388 может выполнять функции трассоискателя.
  Для этого потребуется главный тестер NF-388 и беспроводной приемник NF388-S.
Чтобы перевести главный тестер в режим трассоискателя нужно передвинуть ползунок, который находится в самом центре тестера, в положение SCAN. После этого начнет мигать красный светодиод, обозначенный STATUS.
NF-388 может искать линии типов: RJ-45, RJ-11, BNC, USB. Тестер для поиска линий оснащен четырьмя портами, обозначенными RJ-45 Scan, RJ-11 Scan, BNC Scan, USB Scan. Все порты Scan типа «мама».
Для, непосредственно, поиска нужно установить в один из Scan портов соответствующий кабель. Далее нам понадобится беспроводной приемник NF388-S.
Принцип взаимодействия тестера NF388 и беспроводного приемника NF388-S таков: NF388 подает по искомой линии импульсы, а NF388-S с помощью специального чувствительного элемента улавливает эти импульсы и преобразовывает их в звуковой сигнал определенной тональности и воспроизводит этот звуковой сигнал через встроенный динамик. Чем ближе чувствительный элемент беспроводного приемника NF388-S к искомой линии, тем интенсивнее тональность звукового сигнала.
Беспроводной приемник NF388-S оснащен двумя яркими светодиодами, он нужен, если в помещении, где проходит искомая линия, недостаточная освещенность. Светодиод включается с помощью кнопки, которая находится на левом торце беспроводного приемника NF388-S.
Беспроводной приемник NF388-S оснащен разъемом  jack 3,5 мм. Этот разъем предназначен для наушников, которые идут в комплекте. Наушники можно использовать в помещении, где проходит искомая линия, и в этом помещении нужно соблюдать тишину или, наоборот, в этом помещении очень большой уровень шума и звуковой сигнал из встроенного динамика плохо слышен или неслышен совсем.
Беспроводной приемник NF388-S оснащен регулятором громкости звука.
Также беспроводной приемник NF388-S может искать линии, по которым не идет импульс от NF388. Линии могут быть как под напряжением, так и без напряжения. При поиске таких линий звук не такой интенсивный, как при взаимодействии с NF388, но вполне различим.
После 30 минут бездействия тестер NF388 автоматически выключается.

Характеристики:

производитель: NOYAFA;
модель: NF388;
тестирует линии типов: RJ-45 (STP/UTP), RJ-11, BNC;
ищет линии типов: RJ-45 (5E 6E), RJ-11, BNC, USB;
максимальная длина линии: 350 м;
погрешность измерения: 3%;
рабочий ток: 70 мА;
питание: батарея 6F22 "Крона" (2 шт. входят в комплект поставки);
дисплей: 16 x 4 символов;
видимая часть дисплея: 61,6 x 25,2 мм;
частота звукового сигнала: 225 Гц;
защита от перенапряжения: переменный ток 60 В, постоянный ток 42 В;
размеры главного тестера: 185 × 105 × 50 мм;
размеры беспроводного приемника: 218 × 46 × 29 мм;
размеры приемника: 84 × 34 × 27 мм;
вес комплекта: 1120 г.

Комплект поставки:

  • заводская упаковка;
  • сумка с ремнем;
  • тестер NF-388;
  • беспроводной приемник NF388-S;
  • удаленный идентификатор NF388-R – 8 шт.;
  • кабель RJ-45 – RJ-45;
  • кабель RJ-11 – RJ-11;
  • элементы питания типа 6F22 "Крона" – 2 шт.;
  • кабель RJ-11 – «крокодилы»;
  • наушники;
  • руководство пользователя на английском языке.
Тип Кабельні тестери
Живлення 2 х 6F22, 9 V
Додаткові характеристики тестує лінії типів : RJ - 45 ( STP / UTP ) , RJ - 11 , BNC ;
шукає лінії типів : RJ - 45 ( 5E 6E ) , RJ - 11 , BNC , USB ;
максимальна довжина лінії : 350 м
Комплектація сумка ;
тестер NF - 388 ;
приймач NF388 - S ;
віддалений ідентифікатор NF388 - R - 8 шт .;
кабель RJ - 45 ;
кабель RJ - 11 ;
6F22 " Крона " - 2 шт .;
кабель RJ - 11 - « крокодили » ;
навушники ;
керівництво англійською
Розміри розміри головного тестера : 185 x 105 x 50 мм ;
розміри бездротового приймача : 218 x 46 x 29 мм ;
розміри приймача : 84 x 34 x 27 мм
Вага 1.12 кг
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Інтерфейси RJ-11,
RJ-45
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.


!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.