Драйвер крокового двигуна 10-35 В TB6560 , Arduino

Снято с продажи
Драйвер крокового двигуна BL - TB6560 - V2.0 для управління двофазним кроковим двигуном, зібраний на чіпі Toshiba TB6560AHQ.

Кроковий двигун - це електромеханічний пристрій, що перетворює електричні імпульси в дискретні механічні кутові переміщення (кроки) ротора.
Але, для різних режимів роботи крокового двигуна, потрібен ще й відповідний драйвер. Драйвер являє собою пристрій, який встановлює режими роботи крокового двигуна (кут повороту, напрям руху).
Драйвер TB6560 призначений для управління двофазними кроковими двигунами типу NEMA17 - NEMA23 з максимальним струмом фази до 3 А. Широко використовується в системах числового програмного керування (ЧПУ).
Підключення живлення здійснюється через клеми 24 В і GND. Рекомендується використовувати імпульсний блок живлення 24 В. До контактів A +, A- підключаються виводи I-фазної обмотки двигуна, до контактів B +, B- - висновки II-фазної обмотки двигуна. Контакти CLK +, CLK- - позитивний і негативний виводи входу тактового сигналу. CW +, CW- відповідають за підключення позитивного і негативного висновків входу керування напрямком обертання. Контакти EN +, EN- - позитивний і негативний висновки входу дозволу роботи.
Схема підключення драйвера при виконанні порту контролера на NPN ключах з відкритим колектором (деякі драйвери працюють нестабільно):
Схема подключения драйвера при исполнении порта контроллера на NPN ключах с открытым коллектором
Схема підключення драйвера при виконанні порту контролера на PNP ключах з відкритим колектором :
Схема подключения драйвера при исполнении порта контроллера на PNP ключах с открытым коллектором
Таблиця положень вимикачів на DIP панелі :
Таблица положений выключателей на DIP панели

Вимикач S2 відповідає за вихідний струм в режимі спокою. Вимикачі SW1, SW2, SW3 і S1 відповідають за вихідний струм в режимі обертання. Вимикачі S3 і S4 відповідають за розмір кроку двигуна від повного кроку 1 до 1/16 кроку.
В даному драйвер є можливість підлаштовувати форму дискретних імпульсів для формування згладженого сигналу, наближеного до синусоїди. Необхідність виникає через різницю параметрів двигунів і їх режимів. Параметр вказує нахил горизонтальної частини імпульсу після переднього фронту (загасання). Для прямокутного імпульсу (меандр) - Decay = 0 \%, для трикутного - Decay = 100 \%. Функція може бути корисна для вибору оптимального режиму роботи крокового приводу і часто допомагає згладити роботу двигуна, зменшити шум і вібрації. Вимикачі S5 і S6 відповідають за вибір форми дискретних імпульсів.
На платі знаходяться світлодіод "Power", який відповідає за індикацію живлення і світлодіод "Run", який відповідає за індикацію режиму роботи.
Місце монтажу має бути захищене від пилу, агресивних газів, вологості і сильної вібрації. Контролер може бути змонтований на будь-якій плоскій поверхні, для цього на платі передбачено чотири отвори діаметром 3 мм.
Керівництво по експлуатації можна подивитися тут.

Характеристики:

модель: BL-TB6560-V2.0;
зібраний на мікросхемі Toshiba TB6560AHQ;
напруга живлення: від 10 до 35 В;
можливість установки кроку: від 1 до 1/16 від максимального кроку;
температура експлуатації: -10 - 45 ° С;
захист від перегріву;
максимальний вихідний струм: 3 А (3.5 А пікове значення);
розміри плати: 75 х 50 мм;
габарити: 75 х 50 х 35 мм;
вага: 73 г

Вид Плати
Призначення Універсальні
Додаткові характеристики напруга живлення : від 10 до 35 В ;
можливість установки кроку : від 1 до 1/16 від максимального кроку ;
максимальний вихідний струм : 3 А ( 3.5 А пікове значення )
Країна-виробник товару Китай
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.
25.04.2015
Работой драйвера очень доволен: стабильно, без глюков
А вот качество сборки оставляет желать лучшего, криво впаяные элементы, мятый конденсатор, отломан речажок пероключателя (sw1), сам переключатель работает.
P.S. Несмотря на эти недостатки драйвер работает отличино, все повреждения были зделаны на заводе изготовителя, заводская упаковка не повреждена.

!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.