Плата RepRap Arduino Mega Pololu Shield, RAMPS 1.4

Снято с продажи
RepRap Arduino Mega Pololu плата невеликого розміру, яка містить всю необхідну електроніку для застосування в RepRap - проектах.

RepRap проект - це механізм для створення 3D-копіювального пристрою, яке може бути використане для швидкого прототипування і виробництва. Пристрій RepRap є 3D-принтер, здатний створювати об'ємні артефакти на основі моделей, згенерованих комп'ютером.
Особливості даної моделі:

  • дана версія продукту 1.4 відрізняється від попередніх тим, що вона містить як пайку елементів поверхневого монтажу (SDM), так і пайку наскрізного монтажу (роз'єми, транзистори, запобіжники);
  • можливість підключення додаткових плат для розширення можливостей (наприклад, плати SD Card);
  •  одночасне керування 5 кроковими двигунами;
  • підтримка інтерфейсів I2C і SPI;
  • індикація нагріву друкованого столу і екструдера;
  • на осі Z здвоєний роз'єм для одночасного підключення 2-х двигунів від 1-го драйвера.

На платі присутній два плавких запобіжники: F1 на 30 В 5А - забезпечує захист компонентів плати, F2 на 11 А - обігріву друкованого столу.
Для підключення вхідної напруги мікросхема має два знімних клемники, до яких приєднуються проводи джерела вхідної напруги.
Нижній клемник зазначений "5 A" забезпечує живлення для крокових двигунів і нагрівача екструдера (D9, D10). Джерело живлення повинно забезпечувати не менше 5 A.
Клемник, зазначений "11 A", забезпечує живлення столу з підігрівом і другого виходу (D8), наприклад, для другого екструдера. Дане джерело живлення повинен забезпечувати не менше 11 A. Якщо обидва входи живляться від одного джерела, то він повинен забезпечувати не менше 16A. Полярність підключення позначена на платі «+» і «-».
Для підключення термостола і екструдерів на платі присутній клемник з позначеннями D10 (для підключення термостола), D9 (крокового двигуна).
Роз'єм живлення в 5 А не забезпечує живлення Arduino, живлення Arduino буде забезпечено тільки при наявності напруги в роз'ємі 11 А.
RAMPS досить 12 В від блоку живлення, наприклад, комп'ютерного. Або можна використовувати будь-які інші джерела живлення, що дають 12 В, наприклад, блоки живлення ноутбуків, джерела для світлодіодного підсвічування, саморобні блоки живлення. Потрібно бути впевненим, що потужність блоку живлення здатне забезпечити 5 А. 11 А знадобиться при використанні столу з підігрівом.
Трихпіновий конектор разом з кнопкою «Reset» призначені для додаткового (опціонально) підключення до джерела живлення.
PS_ON призначений для включення і виключення блоку живлення. Багато прошивки встановлюють на цьому піні низький рівень сигналу, щоб вмикати і вимикати живлення. Така схема управління характерна, наприклад, для комп'ютерного блоку живлення ATX і може бути змінена, з урахуванням особливостей блоку живлення, шляхом зміни прошивки.
Оскільки на даній платі присутній діод D1, потрібно пам'ятати, що можна використовувати живлення не вище 12 В, інакше більш висока напруга може її спалити.
У комплект поставки входять 18 джемперів. Вони призначені для замикання контактів на платі, що, в свою чергу, відповідає за перемикання різних режимів роботи.
Схема розміщення елементів і контактів:

Схема размещения элементов и контактов
Схема підключення приладів до мікросхеми::

Схема подключения устройств к микросхеме
Робочу прошивку можна завантажити тут.

Характеристики:

модель RepRap Arduino Mega Pololu Shield 1.4 ;
сумісність : Arduino Mega 2560 R3, будь-які крокові двигуни і екструдери, сумісні з Arduino ;
живлення : 12 В , 5 А і 11 А ;
розміри плати : 101 х 60 мм ;
габарити : 105 х 60 х 40 мм ;
вага : 60 г ;
вага комплекту : 73 г

Комплектація :

  • RepRap Arduino Mega Pololu Shield 1.4 ;
  • 2 знімних клемники;
  • 18 джемперів.
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.


!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.