Програматор ECU, BDM100 v12.55 OBDII/EOBD, авто

975.00грн.
В наявності
Програматор чіп тюнінгу в електронних блоках управління автомобільними двигунами на базі процесорів Motorola MPC5xx моделі BDM100 v12.55 , зібраний на чіпі MC68HC11E1CFNE3 .

Програматор ECU, BDM100 v12.55 OBDII/EOBD, авто використовується для читання/запису системної пам'яті (Flash, RAM, EEPROM) і т.зв. чіп тюнінгу в електронних блоках управління автомобільними двигунами виробників Bosch, Siemens, Magneti Marelli, Delphi з процесорами Motorola MPC5xx по інтерфейсу Background Debug Mode (BDM). Найбільш часто використовується після невдалої прошивки через інтерфейс OBDII.
Для використання програматора BDM100 потрібно підключити його до комп'ютера через кабель USB тип A - USB тип B, після чого з характерним клацанням має спрацювати реле. Довжина кабелю USB тип A - USB тип B 140 см. Після цього Ваша операційна система почне пошук драйверів. Програмі установки драйверів потрібно вказати шлях до папки Ваш диск\bdm100\Drivers Win98-ME-2K-XP на CD диску, який йде в комплекті. Даний спосіб підійде, якщо у Вас операційна система Windows 98/ME/2000/XP. Для операційних систем Windows Vista/7 як 32 так і 64-бітових потрібен інший драйвер (Driver for Windows 7.zip). Після установки драйвера програматор буде визначатися операційною системою як BDM100.
Далі потрібно підключити до програматора живлення 12В постійного струму. Для цього в комплекті йде адаптер живлення моделі YCZX-1258, вхідна напруга 100 - 240 В змінного струму з частотою 50/60 Гц, вихідна напруга 12 В постійного струму з максимальним навантаженням 2 А. Адаптер має вилку «американського» типу, але в комплекті є перехідник на вилку «радянського» типу. Довжина проводу адаптера живлення 140 см.
Після підключення живлення потрібно підготувати ЕБУ (електронний блок управління) до програмування. ЕБУ зазвичай важко розібрати без пошкодження корпусу, тому будьте дуже уважні, щоб не зіпсувати гарантію. Коли ЕБУ розкритий, потрібно знайти на його платі BDM майданчик і визначити де перший пін. Далі потрібно підключити програматор до ЕБУ. Для цього в комплекті йде шлейф «мама-мама» під 10-піновий штирьовий роз'єм
програматора.
Розпіновка інтерфейсу BDM:
Распиновка интерфейса BDM

 

Відстань між контактами роз'єму 2,54 мм, довжина шлейфу 73 см. Також в комплекті йде три перехідника для контактного підключення програматора до ЕБУ. Перехідники оснащені однаковими 10-піновим входами типу «мама» з відстанню між контактами 2,54 мм сумісні зі шлейфом. На виході у перехідників 10-піновий штирові контакти з різною відстанню між контактами під різні BDM майданчика. Але є один момент, щоб з'єднати шлейф з перехідниками його потрібно буде доопрацювати. Ось кілька варіантів:
1. Зовсім не використовувати перехідники, а кожен раз з'єднувати шлейф і ЕБУ за допомогою пайки. Для цього доведеться відрізати один з конекторів шлейфу, розпустити і зачистити дроти;
2. За допомогою пайки з'єднати шлейф і перехідники або припаяти до проводів шлейфа штирові контакти. Для цього доведеться відрізати один з конекторів шлейфу, розпустити і зачистити дроти;
3. Використовувати зовнішні штирові контакти, наприклад такі, такі або такі.
Для контактного з'єднання перехідників і ЕБУ використовуються спеціальні «прошивальні» столи т.зв. BDM frame. Без такого інструменту такий спосіб підключення буде скрутний.
Після цього можна перейти до програмного забезпечення. У комплекті на CD диску є дві програми MpcProg і DimSport. Програма MpcProg може працювати тільки в операційних системах Windows 98/ME/2000/XP, причому для роботи знадобиться DLL файл (файл OBDII DLL.rar). MpcProg можна русифікувати за допомогою цього файлу (файл Українізатор для MpcProg.rar). Програма DimSport може працювати з операційною системою Windows Vista/7 як 32 так і 64-бітної. Програми можна запускати, коли BDM100 повністю підключений. У програмах є велика кнопка ON, при її натисканні спрацьовує реле з характерним клацанням і загоряється зелений світлодіод. Це означає, що на ЕБУ подалася напруга живлення. Через кілька секунд програма визначить тип ЕБУ, після цього можна починати читання/запис. На Ваш розсуд, можете використовувати будь-яку аналогічну програму. Інструкція англійською мовою по роботі з програмою MpcProg і специфіці підключення BDM100 до різних ЕБУ (файл Інструкція pdf). Інструкція російською мовою за специфікою підключення BDM100 до різних ЕБУ (файл Інструкція рус.pdf).
Список підтримуваних ЕБУ (Список підтримуваних блоков.txt).

Характеристики:

модель: BDM100 v12.55;
зібраний на чіпі: MC68HC11E1CFNE3;
типи пам'яті читання/запису: Flash, RAM, EEPROM;
інтерфейс програмування: Background Debug Mode (BDM);
напруга програмування: 12 В;
напруга живлення: 5В + 12В;
розміри: 75 х 70 х 25 мм;
розміри упаковки: 155 х 130 х 60 мм;
вага комплекту: 450 г

Комплект поставки:

  • програматор BDM100 в заводській упаковці;
  • адаптер живлення YCZX-1258;
  • кабель USB тип A - USB тип B;
  • шлейф;
  • перехідники - 3 шт .;
  • CD диск з програмним забезпеченням і драйверами.

Корисна стаття.

Вид Програматори
Країна-виробник товару Китай
Додаткові характеристики типи пам'яті читання/запису : Flash , RAM , EEPROM ;
інтерфейс програмування : Background Debug Mode ( BDM ) ;
напруга програмування : 12 В
Розміри 75 х 70 х 25 мм
Гарантія 1 місяць
Задайте питання про даному товарі
Написати відгук
Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.

Відгуків про цей товар ще не було.


!!! Можливі незначні відмінності товару від представленого на сайті, але це не впливає на його експлуатаційні показники та функціональність.